Moederdagtip: een gepersonaliseerde tas van Aesaert

Het is bijna zover, de dag waarop alle mama's in de watten worden gelegd. Vergeet pralines, bloemen of parfum. Een tijdloze, handgemaakte tas van het Gentse label A e s a e r t is het perfecte geschenk. Voor de gelegenheid maakte Griet Aesaert een handig en multifunctionele etui die je kunt laten personaliseren met 'mama' of een hartje. Voor zij die graag creatief bezig zijn, is er een DIY-kit waarmee je je in no-time je eigen heup-, bucket-, of handtas maakt. Geen mooier cadeau.

Niets zegt 'dankjewel voor alles' als een tas voor het leven. De tassen van Aesaert zijn tijdloos, esthetisch en praktisch. In de collectie, vind je portefeuilles, handtassen, rugzakken en de ondertussen gekende heuptas Renée, die tijdens de lockdownwandelingen een echte bestseller werd. Al van in het begin werkte Aesaert met gepersonaliseerde stuks. Je kiest tussen de verschillende soorten leder en voeringen en bepaalt kleine details (binnenzakje, lengte riem etc.) zelf mee. 

Door de grote vraag op de webshop, zijn er een aantal standaard uitvoeringen op stock die kunnen voorzien worden van initialen, ‘mama’ of een hartje.

DIY

Sinds enige tijd biedt Aesaert (onder de naam lederworkshop) ook DIY-kits aan. De kit bevat alle materiaal èn een uitgebreide werkbeschrijving om je eigen hand-of heuptas of bucketbag te maken. Een stikmachine heb je er niet voor nodig. Het leer is stevig tuigleder en je kunt kiezen voor zwart, groen of camelkleurig leer. De meest memorabele cadeaus maak je zelf!

Hermès leer

De basis van een goede handtas ligt in het kiezen van goed materiaal en daarom kiest Griet enkel voor kwaliteitsleer van de hoogste klasse. De huiden waarmee de Aesaert-tassen worden gemaakt, zijn afkomstig van Europese koeien die uitsluitend voor hun vlees worden gekweekt en is dus een recuperatiemateriaal. Het looien gebeurt op plantaardige wijze in de beste looierij van België, waar ook het leder van Hermès wordt gelooid. Bij plantaardig looien wordt boomschors van mimosa en kastanje gebruikt in plaats van chroom. Dit is beter voor het milieu en verlengt de levensduur van het leder. Kiezen voor een Aesaert-tas is dus kiezen voor een tas voor het leven. Want duurzaam duurt het langst.

Praktische info

De collectie van Aesaert is te koop via www.aesaert.be. Een tas op maat laten maken duurt zo'n 6 weken. Door de grote vraag op de webshop zijn er nu een aantal basismodellen met standaardvoering klaar voor een snellere levering.

Prijzen:

- Etui Philine: 55 euro

- Heuptas Renée: 260 euro

- Handtas Grt: 420 euro

- Rugzak Sam: 460 euro

Prijzen DIY-kit:

- Heuptas 55 euro

- Kroko handtas 69 euro

- Handtas 75 euro

- Bucketbag 90 euro

De DIY-kit is verkrijgbaar via www.lederworkshop.be

Over Aesaert

Griet Aesaert is een Gentse architecte die zich sinds januari 2018 fulltime heeft toegelegd op haar label  A E S A E R T. De voormalige architecte heeft iets met leer. Een passie die ze ontdekte, toen ze in Zürich naast een lederatelier woonde. Niet alleen omwille van de tactiliteit, puurheid en geur van het materiaal maar ook omwille van de duurzame aard. Een liefde die enkel nog werd aangewakkerd door de cursus lederbewerking die ze 5 jaar lang volgde. Kenners vergelijken haar merk met Delvaux, omwille van het kwaliteitsleer waarmee Griet werkt en de hoge afwerkingsgraad van haar stuks. Ze wil met haar tassen voornamelijk actieve vrouwen aanspreken voor wie een tas naast mooi ook handig en praktisch moet zijn.

Download PDF
Download PDF
Over buro coco

Welcome to the buro boco pressroom.
We're a crispy PR-agency with a special love for cool lifestylebrands and a nose for the extraordinary. Our restless minds are always in the search of novelties, needles in haystacks and funny features. What else? We like to see ourselves as superninja's in an ever- and fastchanging landscape.

PS. A little glitter never killed anyone, right?berichten