Nieuw in Brugge: temporary contemporary store GHOST

Van 16 tot 24 december

Liefhebbers van non-conformistische mode, juwelen of lifestyle houden best een gaatje vrij in de agenda voor een bezoek aan de pop-up GHOST. GHOST is het concept van de Brugse designers Ruth Trioen (JOHNY) en EVA-MARIA BOGAERT. Met GHOST willen Eva-Maria en Ruth een eigenzinnige mix brengen van handgemaakte of one-of-a-kind stuks in mode, lifestyle, juwelen en kunst.

Bruges pas morte

Het idee voor GHOST ontstond vanuit een connectie tussen beide ontwerpers. Sisters in arms, noemen ze zichzelf. Een hedendaagse gilde van voorvechters van esthetiek, vanuit hun eigen artistieke bestaan. Eva-Maria en Ruth willen voor de feestdagen bezoekers en inwoners van hun hometown laten kennismaken met een heel nieuw aanbod. Een aanbod waar de kunstenaarshand duidelijk in aanwezig is. Brugge is de bakermat van schoonheid en geschiedenis en trekt bezoekers aan die op zoek zijn naar esthetiek, kwaliteit en authenticiteit. De selectie voor GHOST bestaat enkel uit voorwerpen of stuks waar Ruth en Eva-Maria zich zelf graag mee omringen. Een heel persoonlijke keuze die wars is van voorschriften, trends of commerciële belangen.

Wij geloven in Brugge als bakermat van handel en schoonheid, vanuit een rijk en kunstzinnig verleden. Het moet toch niet altijd Antwerpen of Brussel zijn?

Ruth Trioen

Een greep uit het aanbod:

Eva-Maria Bogaert

Eva-Maria Bogaert kiest als ontwerpster van haar gelijknamige vrouwenlabel bewust om met haar beperkte collecties buiten de seizoenen om te werken. De handgemaakte stuks bestaan uit originele en exclusieve stoffen, zowel design- als reststoffen die ze toevallig op haar pad vindt. Met haar zelfontworpen stoffen toont EVA MARIA haar vakmanschap en passie voor kleuren en patronen. Haar voorliefde voor texturen, materialen en vormen. EVA MARIA staat voor duurzaam, draagbaar, fun en uniek.

JOHNY

JOHNY werd in 2019 opgericht door Ruth Trioen als antigif tegen middelmatigheid. Het merk wil aan de hand van kleine collecties met een uitgesproken concept vrouwen uitdagen om zich anders en eigen te kleden. JOHNY ziet kledij dan ook als het middel tot zelfexpressie. Voor GHOST brengt JOHNY naast de bestaande collectie ook limited stuks die speciaal voor de pop-up werden ontwikkeld.

L'aoma Atelier (juwelen)

L'aoma Atelier is een creatieve studio die werd opgericht door de zussen Laura en Martine Feiereise. Ze creëren sculpturale en vloeiende sieraden en lichaamsversieringen in kleine series in hun atelier in Luxemburg. Geïnspireerd door de hartslag van grote steden, maar ook door natuurverschijnselen en yoga, creëren ze evenwichtige objecten die verbinden en bewegen met het lichaam. Gemaakt van verantwoorde en gerecyclede materialen, willen ze draagbare sculpturen maken die langer dan de seizoenen meegaan.

Zarina Rouge (handtassen)

Het eponieme label van de Koksijdse Zarina Rouge creëert duurzame en hoogwaardige handtassen voor de moderne, creatieve vrouw. Wat begon als een zijproject, groeide intussen uit tot een volwaardig handtassenmerk. De collecties worden gekenmerkt door een opvallend kleurgebruik. Je vindt in de collecties zowel cognac, zwart en wit als opvallend kanariegeel, avocadogroen en appelrood. Alle stuks worden in een atelier in Spanje gemaakt.

Mussels and muscles (juwelen)

Het in 2021 door Lea Köhn opgerichte Oostenrijkse label Mussels and Muscles ontwerpt duurzame sieraden van sterling zilver en goud en probeert de drager iets speciaals mee te geven in zijn dagelijkse leven. Elk stuk is handgemaakt, met gerecycleerde en verantwoord gesourcete materialen. Andere grondstoffen zoals edelstenen en parels worden bewust gekocht in antiekwinkels, of gebruikt uit niet meer gedragen juwelen. Mussels and muscles balanceert op het spanningsveld tussen kunst en design.

Laurence Plumier (kunst-gouaches)

Laurence Plumier woont en werkt in Antwerpen. In haar werk onderzoekt Laurence de dubbelzinnigheid van dresscodes en hun gelaagdheid in beeld. Wat verbergen mensen en wat laten ze zien met hun uiterlijke verschijning? Als bronnen gebruikt ze verschillende media: beelden uit de kunstgeschiedenis, films en eigen foto's.

Gino Pecqueux (design)

De Belgische Gino Pecqueux is opgeleid als beeldhouwer en specialiseerde zich in de interieurarchitectuur. Recent richtte hij zijn eigen meubel - en objectenlabel op. Alle ontwerpen vertonen sculpturale sporen waarbij tactiliteit, poëzie en functionaliteit een grote rol spelen. Alles wordt in België gemaakt. Voor buiten en binnen.

Alex Beauty

Alex is de webshop van de Gentse apothekeres Margriet Wullens. Met Alex brengt ze een prachtig aanbod beauty, nicheparfums en lifestylegoods. Alle merken zijn clean en

Aanwezig op de pop-up: Nicheparfums van A. N Other en Essential parfums, huidverzorgingsproducten van KOA en supplementen van L-Complex.

Praktische info

GHOST is elke dag open van 16 tot 24 december

Ezelstraat 13 (Space Etcetera) - 8000 Brugge

Openingsuren:

Ma-woe 13-18 uur

Do-zo: 11-18 uur

Op vrijdag 16 december is er een late night shopping tot 21 uur. Op zaterdag 24 december open tot 16 uur.

Meer info op de instagramaccounts van @johny_thelabel & @evamaria.bogaert

Download PDF
Download PDF
Over buro coco

Welcome to the buro boco pressroom.
We're a crispy PR-agency with a special love for cool lifestylebrands and a nose for the extraordinary. Our restless minds are always in the search of novelties, needles in haystacks and funny features. What else? We like to see ourselves as superninja's in an ever- and fastchanging landscape.

PS. A little glitter never killed anyone, right?berichten